En procedure for afhøvling af gulve

Gulvet har meget at sige

Afhøvling af gulve kan for mange være ensbetydende med en kæmpe “orker.” En “orker” betyder egentlig bare, at man simpelthen ikke kan magte det, og at man ikke rigtig er i humør til det. En god måde at definere noget, man simpelthen ikke magter. 

Derfor kan det også være en fin måde at sige, “det her bliver simpelthen en anden god gang.” Fordi det er nemlig lige præcis, hvad det betyder – jeg orker det ikke, kan man udskyde det eller bare helt lade vær?

I nogle tilfælde er der dog ingen vej uden om. Ligemeget hvordan du vender eller drejer den, kan det være irriterende svært at komme uden om at ujævnt gulv, der sejler, hvis du er ved at renovere for eksempel.

For ligesom en væg, kan et gulv have en kæmpe betydning for udtrykket i lejligheden eller huset,  og hvis det ikke er helt up to date, kan det være svært at se lejligheden eller huset i et nyt billede – også selvom alt andet er blevet renoveret. 

Afhøvling af gulve

Men en ordentlig omgang afhøvling af gulve – hvad betyder det egentlig?

Det betyder, at du høvler gulvene ned i omkring 2-5 mm., som er forholdsvist meget. Derfor kræver det også noget forberedelse, da det er vigtigt, at du ved, om gulvet er tykt no. Hvis gulvet er blevet høvlet ned tilstrækkeligt nok med gange, kan det være begrænset hvor meget der er at tage og give af.

Det er derfor noget du bør vær opmærksom på, når du høvler dit gulv ned. Derudover kan det være en god idé at gå dit gulv igennem for søm eller skruer, der stikker op. Disse kan ødelægge gulvafhøvleren og i sidste ende gøre dit projekt til endnu mere en orker. Derfor er det altså en god idé at have dine forberedelser i orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *