Tre gode råd til dig, der skal sælge din bolig

30 september 2021
Steffen Hansen
image

Hvis du går og har en drøm om at sælge din bolig, så er der en række ting, som du skal have gjort. Det er nemlig ikke bare med at sætte et “Til Salg” skilt frem i din forhave. I dette indlæg vil vi komme med tre gode råd til dig, der går rundt og leger med idéen om at sælge din bolig. 

 

 

 

1. Kontakt en ejendomsmægler

Hvis du skal sælge din bolig, så skal du kontakte en ejendomsmægler. Her vil du få sparring og gode råd til, hvordan du kommer i mål med at få solgt dit hus. Det første en ejendomsmægler vil gøre, er at komme ud og foretage en vurdering af dit hus. Du har nok selv en idé om hvad dit hus er cirka værd, men derfor kan prisen godt være enten for højt eller for lavt. En ejendomsmægler vil komme med et kvalificeret bud, ud fra de betragtninger han eller hun foretager sig ved gennemsynet af huset, samt de værdipapir og andre dokumenter du har på huset. 

 

2. Energimærkning 

En af de opgaver, som du skal have foretaget dig i forbindelse med salg af hus, er energimærkning. Ved energimærkning bliver din ejendom klassificeret i kategorien A til G. Kategorierne er med til at bestemme, hvor højt energi niveauet er i dit hus. Det varierer meget fra hus til hus, særligt fra hvilket år huset er opført i. Energimærkning skal være udarbejdet, inden du sætter dit hus til salg. Så hvis du skal sælge dit hus i Odsherred, vil din ejendomsmægler hjælpe dig med at finde firmaer, der laver energimærkning i Odsherred

 

3. Tilstandsrapport

Du skal også have udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med salg af hus. I denne tilstandsrapport vil energimærkningen også typisk fremgå. I denne rapport skal alle dele ved dit hus tilstand fremgå tydeligt. Det kan være synlige skader på huset, som skal nedskrives i rapporten. Det er vigtigt, at alle ting ved dit hus er med i denne rapport. Hvis du skjuler noget, så kan det få konsekvenser ved overdragelsen af huset til køber. Derfor er det mest sikkert, du får udarbejdet en korrekt tilstandsrapport, så køber ved nøjagtig hvilket hus han eller hun har med at gøre. 

 

Flere Nyheder